Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi teatriosakonna juhataja Kirsten Simmo valiti 26. oktoobril Londonis toimunud kongressil rahvusvahelise organisatsiooni SIBMAS juhatuse nõukogu liikmeks.

SIBMAS on  teatrimuuseume, -arhiive,  ja -raamatukogusid ühendav organisatsioon, mis asutati 1939. aastal ning kuhu kuulub üle 140 vastava asutuse kõikidelt kontinentidelt. Eestist on ainsaks liikmeks Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum, kes on aktiivselt osalenud viimastel kongressidel Viinis 2006, Münchenis 2010 ja Londonis 2012. SIBMAS on ülemaailmse muuseumide nõukogu ICOMi tütarorganisatsioon.

 

SIBMASi senine president, dr Winrich Meiszies Saksamaalt osales eelmisel aastal Tallinnas  Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi poolt korraldatud rahvusvahelisel seminaril „Teatrifoto kunsti ja ajaloo jäädvustajana digisajandil“, mille tulemusena Kirsten Simmo kandidatuur juhatuse nõukokku ka esitati. 26. oktoobril 2012 valiti SIBMASi uueks presidendiks Jan van Goethem Belgiast. Juhatusse kuulub lisaks presidendile 10 liiget ning juhatuse nõukokku 7 inimest.

Juhatuse peamiseks ülesandeks on edendada rahvusvahelist koostööd ning korraldada 2014. a neli päeva kestev kongress New Yorgis.

 

Organisatsiooni kodulehekülg: www.sibmas.org

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi teade
31. oktoobril 2012