Selleaastane Euroopa Muuseumifoorumi aastakonverentsi (EMF) ja Euroopa Aasta Muuseumi auhinnagala (EMYA) toimuvad Tallinnas 14.-17. mail, mille raames tutvustatakse parimaid Euroopa muuseume ning meie mitmekülgset kultuuripärandit. EMF annab välja Euroopa parima muuseumi tiitlit alates  1977. aastast ning konkursil võivad osaleda uued või renoveeritud muuseumid. 2008. aastal võitus tiitli Eesti Kunstimuuseumi Kumu kunstimuuseum. Sel aastal on üheks nominendiks Eesti Meremuuseumi Lennusadam.

Ürituse programmi ja nominentidega saab tutvuda äsja avatud kodulehel www.emya2014.eu

 

Eesti muuseumite töötajatel on võimalust programmist osa saada soodustingimustel:

 

  • Kogu programmi osalustasu 210 € (osalemine konverentsil koos toitlustuse ja transpordiga, konverentsi materjalid, vastuvõtud muuseumides, osalemine auhinnatseremoonial ja gala õhtusöögil)
  • Auhinnatseremoonia osalustasu 60 € (osalemine EMYA auhinnatseremoonial ja gala õhtusöögil)
  • Ühe päeva osalustasu 50 € (osalemine konverentsi ühel valitud päeval 14.-17. mail koos toitlustuse ja transpordiga)

 

Registreerumine ja lisainfo: kristiina.nurmis@ekm.ee

 

EMYA on kõige prestiižsem muuseumivaldkonna auhind, mida ihaldavad kõik Euroopa muuseumid. Eesti Kunstimuuseumile osutatud au üritust korraldada peegeldab usaldust meie muuseumi vastu ning on suureks komplimendiks Eesti muuseumielule üleüldiselt. EMF aastakonverentsist ja auhinnagalast võidavad Eesti Kunstimuuseumi kõrval ka kõik teised Eesti muuseumid, kellel on võimalus tänu sellele nii Euroopas kui ka maailmas kõige kõrgemal tasemel silma jääda.